In 2003 ben ik, H. Friso Kuperus, in Spanje begonnen met dit bedrijf.

Na een opleiding in Nederland op de MTS afdeling bouwkunde, het leerlingstelsel S.S.P.B. (Stichting Samenwerkingverband Praktijkopleiding Bouw) en het ass. uitvoerdersdiploma, ben ik na stages in verschillende bedrijven en bedrijfstakken, terechtgekomen bij een in restauratie gespecialiseerd bouwbedrijf in Velserbroek. Voor dit bedrijf heb ik aan heel mooie restauratieprojecten gewerkt. De Sint Laurens kerk in Alkmaar;
een 16 de eeuws V.O.C. opleidingsgebouw in Hoorn; grachtenpanden in Amsterdam en Haarlem; herbouw van het oude sluiswachtersgebouw in IJmuiden en restauratie van Landhuis Beeckesteyn in Velsen alsook nieuwbouw villa's in Bloemendaal.

Na daar zeven jaar gewerkt te hebben ben ik naar Spanje verhuisd en bij aannemersbedrijf Imagen Residencias in Moraira gaan werken. Daar heb ik voornamelijk villa's gebouwd en veel ervaring opgedaan met de manier van bouwen in Spanje. Na drie jaar ben ik voor mijzelf begonnen.

Na 7 jaar werkzaam geweest te zijn in Spanje ben ik weer naar Nederland gekomen om mijn bedrijf in Nederland voort te zetten.

timmerbedrijf Friso is een allround bouwbedrijf en gespecialiseerd in timmerwerken zoals houten pergola's en carports, garages en bergingen, daken en goten. Interieur timmerwerk zoals kasten en keukens op maat, houten vloeren en het vernieuwen en afhangen van ramen en deuren. Daarnaast heeft timmerbedrijf Friso veel ervaring in restauratie timmerwerk.
Bij gespecialiseerde werkzaamheden zoals stucadoren en tegelzetten werk ik met lokale vakmensen.